May 24, 2024

Passion

Paysage

Laurbærkirsebær

2 min read

En Laurbærkirsebær, også kaldet en Prunus-hæk på latin, er en stedsegrøn, hurtigt voksende, robust hæk. På grund af disse egenskaber er laurbær en meget velegnet art til dannelse af en hæk. Det bruges derfor meget ofte som en hækplante.

Disse arter adskiller sig fra hinanden ved deres egne specifikke egenskaber. For eksempel er vækstraten ikke den samme for hver art. Hurtigt voksende laurbærarter inkluderer kirsebærlaurbær Rotundifolia (Prunus laurocerasus “Rotundifolia”), Kirsebærlaurbær Novita (Prunus laurocerasus “Novita”) og Kirsebærlaurbær Caucasica (Prunus laurocerasus “Caucasica”).

Der er også sorter, der naturligt vokser lidt mere kompakte og dermed bliver mindre brede. Disse er for eksempel den portugisiske kirsebærlaurbær (Prunus lusitanica “Angustifolia”), kirsebærlaurbær obelisk (Prunus laurocerasus “Obelisk”), kirsebærlaurbær Elly (Prunus laurocerasus “Elly”) og kirsebærlaurbær Genolia (Prunus laurocerasus ” Genolia “). Der er også forskelle i bladform og farve og maksimal højde.

En lejeafstand reducerer trafikstøj

Mange typer kirsebærlag har tunge, lidt større blade. Tænk for eksempel på kirsebærlaget “Rotundifolia” og laget “Novita”. Dette store blad giver mange fordele: Efter plantning af disse typer kirsebærlag vil du relativt hurtigt nyde hækgens syntetiske natur.

Derudover reducerer de store blade den nødvendige støj, såsom trafikstøj. Oplever du mange gener fra en nærliggende (hurtig) vej? Så er det en god ide at vælge en lidt højere laurhæk som havehegn. Selvfølgelig vil dette ikke fjerne al støjforurening, men du vil helt sikkert opleve mindre trafikstøj.

Kirsebærlaget tåler beskæring udmærket. Løvblade spredes, selv når planten beskæres tilbage til det bare træ. Det faktum, at hækplanten er let at beskære, er et stort plus for mange gartnere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.